Skip to content
Mooie Barend

Wat is er mooier dan achter de pc te kruipen en spelen met woorden? Zo is mijn loopbaan begonnen en nog steeds is schrijven mijn passie.

Ik ben ooit begonnen als parlementair journalist bij de GPD-bladen en werd in november 2022 gevraagd door dagblad Trouw om de politieke redactie voor een paar maanden te versterken. Daar ben ik tot tenminste 1 maart 2023 druk mee. Los daarvan schrijf ik regelmatig artikelen voor ‘misschien wel de beste krant van Nederland’. 

Daarnaast schrijf ik graag boeken. Een biografie over een oud-premier Barend Biesheuvel won zelfs de M.J. Brusseprijs voor het Beste Journalistieke Boek van 2013. Reportages, interviews en commentaren – ik vind het allemaal geweldig om te doen. Dus zoek je een scherpe columnist die het toch leuk kan opschrijven of heb je een opdracht voor een artikel of interview, dan ben je aan het juiste adres.

* Mocht je nog interesse hebben in een exemplaar van Mooie Barend, neem dan even contact met mij op.

 

  • Lees  de 4 **** recensie van de Volkskrant over ‘Mooie Barend’, de vergeten premier.
  • In 2013 won ik met ‘Mooie Barend’ de M.J. Brusseprijs voor het journalistieke boek van het jaar. Voor foto’s en verslag klik hier.  Lees hier het juryrapport 

Op 5 februari 2021 verscheen mijn boek over Lodewijk de val van een politiek talent. Klik hier

In oktober 2021 is mijn boek van Waterpomp tot Warmtepomp verschenen bij Boom Uitgeverij. Klik hier

In het voorjaar van 2023 verschijnt mijn boek ‘Dansen op het dodenkoord’ over de verzetsheld Henk Das. Meer info klik dan hier

Wilfred Scholten media
Peter Buwalda, schrijver van Bonita Avenue, die ik ooit interviewde voor Altijd Wat, wilde ook graag een exemplaar van Mooie Barend lezen.
Back To Top