Skip to content

Het beste van 2018

Mijn lijstje van 2018

Het einde van het jaar nadert en dan is het tijd voor de lijstjes. Ik ontkom er ook niet aan. Wat was voor mij de top 10 van het afgelopen jaar? Voor wie het interesseert:

10) Beste Netflix-serie: Ozark. Een soort Breaking Bad. Boekhouder redt zijn leven en dat van zijn gezin om op een afgelegen plek geld wit te wassen voor een gewelddadig drugskartel. En komst steeds dieper in de ellende te zitten. Verslavend spannend.

9) Beste concert: Imagine Dragons in Barcley Arena in Hamburg. It’s only Natural.

8) Beste voetballer: Frenkie de Jong. Boy van 75 miljoen euro, ten minste dat wil Paris Saint Germain voor hem op tafel leggen. Jongen, ga toch naar Barcelona, veel beter voor jouw ontwikkeling. Of blijf lekker nog een jaar bij Ajax. Al is zijn spel de laatste tijd nogal mat en voorzichtig. In zijn hoofd al weg?

7) Beste vakantie: aan het begin van het jaar maar liefst 6 weken rondreizen door Thailand en Cambodja. Een huisje op het strand (met lawaaierige buren, dat wel), lekker scooter-rijden op Koh Phangan en veel zon en strand. Genieten dus. Ter gelegenheid van 25 jaar samen met mijn partner.

6) Beste religieuze ervaring: Preek van de Leek met Femke van der Laan. Bomvolle Singelkerk, mooi kwetsbaar verhaal, beste quote van het jaar: ‘Liefde kent geen verleden tijd. Ik hou van Eberhard’.

5) Beste interview: met Femke van der Laan. Goed gesprek met zeer interessante vrouw. Nog na te lezen op https://www.protestantsamsterdam.nl/femke-laan-doet-preek-leek/

4) Beste cursus: ‘Inzicht in invloed’. Twee keer drie dagen intensief nadenken en oefenen over hoe je op verschillende manier kunt communiceren om iets gedaan te krijgen. Lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Leuke cursisten ook, veel geleerd.

3) Beste boek: ‘Jelle zal wel zien’, biografie van Jelle Zijlstra. Door Jonne Harmsma. Uitstekend geschreven, mooi opgebouwd, evenwicht tussen details en grote lijnen, interessant politiek en sociaal-economisch leven. 

2) Beste verrassing: Dag van de politieke biografie. In het prachtige Trippenhuis van het KNAW aan de Kloveniersburgwal. Inspirerende studiedag over het wezen van de biografie. Aan het eind oprichting Eetclub van Premier Biografen. Plan: in 2019 ontmoeting met Mark Rutte.

1)Beste klus als freelancer: Trouw in het land. Serie bijeenkomsten vanwege het 75-jarig bestaan van de krant. Boeiende debatten over onder andere religie, landbouw, jongeren en duurzaamheid. Plezierige ontmoetingen met redacteuren en lezers van Trouw. Wordt hopelijk vervolgd in 2019.

Beste wens voor het nieuwe jaar: volg je hart en kijk of je jouw dromen kunt laten uitkomen. Iedereen een mooi en vooral gezond 2019!

,

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer

Back To Top